به گزارش روابطعمومی مجموعه فرهنگی هنری آسمان، نوای موسیقی شرقِ خراسان با اجرای استاد علیمحمد سنگک، دوتار نواز و استاد حاتم کشتمندی، پیشکسوت دایرهنوازی، با همراهی دوتار غفور محمدزاده، عصر دوشنبه، 24 بهمن 1401، در سالن ایرانِ فرهنگستان هنر برگزار شد.
در ابتدای این برنامه مسعود ناصری، مدیر مجموعه فرهنگی هنری آسمانِ فرهنگستان هنر، با ذکر این که برنامه حاضر شانزدهمین جلسه از سلسله برنامههای عصرانههای آسمان است که با هدف دورهم آمدن هنرمندان، برگزاری نمایشگاههای اختصاصی هنری، ارائه آثار و تبادل نظر هنرمندان برگزار میشود، توضیح داد: برنامه امروز در ادامه برنامه موسیقی نواحی است که کارگاههای دوتار نوازی آن در مجموعه آسمان در حال برگزاری میباشد.
او ادامه داد: موسیقی نواحی از حوزههای مورد علاقه فرهنگستان هنر است و بنا داریم هنرمندان موسیقی نواحی دوازده منطقه از سراسر ایران را ماهانه در فرهنگستان هنر جمع کرده و به آن بپردازیم و با ضبط این نواها آن را برای آیندگان حفظ کنیم.
در ادامه احمد صدری، قائممقام گروه تخصصی موسیقی فرهنگستان هنر گفت: هدف غایی ما از این برنامهها آن است که با حمایت از این گونهی موسیقی ایرانی به حفظ، احیا و بهرهبرداری در شکلهای نو از آن حمایت کنیم، هدف آن نیست که فقط آن را به شکل موزهای حفظ کنیم، بلکه بنا داریم با بیان جدید از این شکل از موسیقی بهرهمند شویم.
این پژوهشگر عرصه موسیقی افزود: موسیقی خراسان یکی از انواع موسیقی نواحی ایرانی است که بیشترین ارتباط را با موسیقی ردیف و دستگاهی ما دارد. موسیقی قومی بسیار تابع شرایط فرهنگی و بنابر شرایط اقلیمی، تاریخی و جغرافیایی در منطقه خراسان بزرگ است. او افزود: موضوع و بستر اصلی موسیقی این منطقه، اشعار شعرا و عرفایی چون جامی است که در آن منطقه ساکن بودند و از طریق دوتار با مقامهای آن منطقه به ظهور و بروز میرسد.
این نشست با اجرای قطعاتی همچون «الله مدد»، «معراجنامه» و «چهاربیتی» توسط استاد علیمحمد سنگک، دوتار نواز، و همچنین قطعاتی مانند «لیلیها»، «عزیز جان» و «یارگل کامه» توسط استاد حاتم کشتمندی، پیشکسوت دایرهنوازی، با همراهی دوتار غفور محمدزاده پایان یافت.