آیین گشایش نمایشگاه «رسم مقاومت»، بهمناسبت روز مقاومت اسلامی، در موزه هنرهای معاصر فلسطین برگزار شد.
به گزارش روابطعمومی فرهنگستان هنر، بهمناسبت روز مقاومت اسلامی و همزمان با هفدهمین سالروز افتتاح موزه هنرهای معاصر فلسطینِ فرهنگستان هنر، نمایشگاهی از آثار نقاشی و چاپ هنرمندان فلسطینی، با عنوان «رسم مقاومت»، به همراه نمایش عکسهایی از جنگ سیوسهروزه، با همکاری مؤسسه فرهنگیهنری صبا، گشایش یافت.
در آیین گشایش این نمایشگاه، مجتبی رحماندوست و مصطفی گودرزی و عبدالحمید قدیریان، از اعضای پیوسته فرهنگستان هنر؛ علیرضا اسماعیلی، دبیر فرهنگستان هنر؛ داود قدرتی، سرپرست موزه هنرهای معاصر فلسطین؛ میرمسعود حسینیان، مدیرکل خاورمیانه عربی و شمال آفریقای وزارت خارجه؛ ناصر ابوشریف، نماینده جنبش جهاد اسلامی فلسطین؛ حسین رویوران، معاون سیاسی و امور بینالملل جمعیت دفاع از ملت فلسطین؛ محمد شاهدی، کارشناس مسائل فلسطین و قائممقام جمعیت دفاع از ملت فلسطین؛ محمد زرویینصرآباد، مدیر مرکز هنرهای تجسمی حوزه هنری؛ صدیقه سلمان و منصوره عالیخانی، هنرمندان نقاش؛ مسعود ناصری، مدیر مجموعه فرهنگیهنری آسمان؛ بهنام زنگی، رئیس مؤسسه فرهنگیهنری صبا؛ و عبدالرحیم فیروززاده، مدیر حوزه ریاست، روابطعمومی و امور بینالملل فرهنگستان هنر؛ عصر دوشنبه، 23 مرداد 1402، در موزه هنرهای معاصر فلسطین، حضور داشتند.
بلوغ مقاومت با ارائه آثار هنری در ساختار موزه فلسطین مینشیند
در آیین افتتاحیه این نمایشگاه، مجتبی رحماندوست، عضو پیوسته فرهنگستان هنر، درباره روز مقاومت اسلامی و مردم فلسطین، بهعنوان نمادی از این مقاومت، گفت: در اوضاعی زندگی میکنیم که اندیشه و ابزار مبارزه در دست فلسطینیها فراوان شده است و در غزه و در مناطق اِشغالی نیز مبارزه مردم فلسطین را شاهدیم و آرمان فلسطین به معنای قله آزادی است و معتقدم اگر فلسطین آزاد شود، زمینه ظهور امام عصر ایجاد خواهد شد.
او اضافه کرد: آزادی مردم فلسطین به این معناست که منطقه به بلوغ مقاومت و ضد اِشغالگری خواهد رسید. اگر معتقد به این اندیشهایم و قلم به دست نگیریم یا از صاحبان هنر کشورمان یا دیگر کشورها یا خود هنرمندان فلسطینی دعوت نکنیم تا اندیشه و ادب و هنر آنها را ارائه نکنیم، کم گذاشتهایم. این امر در ساختار موزه هنرهای معاصر فلسطین مینشیند و باید به موزه دستمریزاد گفت.
اهل اندیشه و موزه فلسطین باید به ادبیات هنری و ارتقای مقاومت دقت کنند
عبدالحمید قدیریان، عضو پیوسته فرهنگستان هنر، با یاد و خاطره زندهیاد حبیبالله صادقی، هنرمند مقاومت و عضو جاوید این فرهنگستان، و نیز از دیگر هنرمندانی که در این راه قدم میبرداشتند و کار میکردند، سخن آغاز کرد و گفت: شکر خدا در این سالهای اخیر، به برکت زحمات و خونهایی که ریخته شد، بحث «مقاومت» جا باز کرد و به فرهنگ مبدل شد و کلمه مقاومت، بهعنوان مسئلهای جهانی و معنادار، شناخته و مطرح شد و این نیاز حس میشود که باید اهل تفکر و اندیشه و جایی مثل موزه فلسطین و فرهنگستان هنر دقت نظر بیشتری روی بُعد ادبیات هنری و ارتقای موضوع مقاومت داشته باشند و روی آن کار کنند.
این هنرمند مقاومت افزود: زمانی نیاز بود که ما، در قالب شعارها، حسی را زنده نگه داریم. از جایی به بعد، باید یاد بگیریم که چگونه مقاومت را جزء ایمانیات انسانها تعریف کنیم و این باز هم جزء وظایف هنرمند است. هنر زبان بسیار قدرتمندی است که میتواند ایمانیات را ارتقا دهد و به نظر میرسد هر چه جلو میرویم و به ظهور نزدیک میشویم، نیاز مبرم پیدا میکنیم به این اندیشه که گروه مقاومت با ایمانیات حرکت کنند و صرفاً با شور حرکت نکنند. باید اندیشهای در فضا باشد که برگرفته از قرآن و آیات قرآنی است و ترجمان این فرهنگ باید به مخاطبان اثر هنری برسد که ارتقای روحی و معنوی پیدا کنند و جایگاه و تعریف مقاومت از حس انسانی، که همه ما فطرتاً در خود داریم، در آثار هنری جلوه پیدا کند. انشاءالله باید موزه به این سمت برود و راههای گفتوگو و تولید اثر را پیدا کند.
محور مقاومت باید با استفاده از زبان هنر به جوانان نشان داده شود
حسین رویوران، معاون سیاسی و امور بینالملل جمعیت دفاع از ملت فلسطین، گفت: بالاترین معرفت و نیازْ توحید است و بهرغم اینکه نیاز فطری در انسان است، خداوند متعال، با بالاترین ادبیات و به بهترین شکل، آن را ارائه داده است. امروز در فلسطین، مقاومتی گسترده به وجود آمده و در لبنان معادلهای بازدارنده ایجاد شده است. در غزه نیز همچنین است و در کرانه باختری، مقاومت شروع شده و در حال تکامل است. این مقاومت حقی مشروع در جامعهای تحت اِشغال است و نیاز است که این حق به بهترین شکل، با استفاده از ادبیات و هنر، به جوانان منعکس شود.
او در همین زمینه ادامه داد: تاکنون، اجماعی در دنیا حول محور مقاومت در فلسطین، بهعنوان جامعهای که حق دارد از خود دفاع کند، پیش نیامده است؛ البته پیشدرآمدی به وجود آمده و محور مقاومتی شکل گرفته و افتخار جمهوری اسلامی ایران این است که در ایجاد این مقاومت در سطح منطقه پیشتاز بوده است؛ اما این مقدمه است و راه اول است که باید کل جهان اسلام، با استفاده از همه ابزارها و همه هنرها، اجماعی جهانی و انسانی در کنار مقاومت شکل دهد.